PONIEDZIAŁEK 05.06.2023r | |
Śniadanie |
Grahamka 40 g z masłem 8 g, bekon 25 g, papryka żółta 25 g, sałata 5 g, płatki jaglane na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Herbata zielona 200 ml, banan 80 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa jarzynowa z makaronem i koperkiem 220 ml, gołąbki w sosie pomidorowym 110 g, puree ziemniaczane 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 7,9 |
Podwieczorek |
Tapioka na mleko z wiórkami kokosowymi i musem brzoskwiniowym 200 ml, chrupki kukurydziane 5 g Alergeny: 1,7 |
WTOREK 06.06.2023r | |
Śniadanie |
Chleb biały, chleb orkiszowy 40 g z masłem 8 g, wędlina 15 g, ser żółty 15 g, rzodkiewka 5 g, rukola 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kawa 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 220 ml, gruszka 80 g Alergeny: 1,7,9 |
Obiad |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 220 ml, kotlet z piersi indyka 110 g, marchewka z groszkiem 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, woda z limonką 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Budyń czekoladowy (wyrób własny) 200 ml, wafel kukurydziany Alergeny: 1,3,4,7 |
ŚRODA 07.06.2023r | |
Śniadanie |
Kajzerka 40 g z masłem 8 g, kiełbasa krakowska 25 g, pomidor malinowy 25 g, szczypior 5 g, musli na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Melisa 220 ml, arbuz 80 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Krupnik z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, pieczony halibut 100 g, surówka Colesław 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Sałatka owocowa 120 g, herbata z imbirem i cytryną 200 ml Alergeny: 1,7 |
CZWARTEK 08.06.2023r | |
|
|
BOŻE CIAŁO |
|
|
PIĄTEK 09.06.2023r | |
Śniadanie |
Chleb biały 40 g z masłem 8 g, jajo na liściu sałaty 25 g, kawa zbożowa 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 200 ml, jabłko 80 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, pierogi ze szpinakiem i serem 120 g, woda z cytryną 200 ml Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Podwieczorek |
Kefir z malinami 200 ml, herbatniki 5 g Alergeny: 1,7 |