PONIEDZIAŁEK, 18.11.2024r | |
Śniadanie |
Bułka ziemniaczana 40 g z masłem 5 g, szynka gotowana 25 g, papryka 25 g, sałata 5 g, musli na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Melisa 200 ml, kalarepa 80 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki 220 ml, kotlet z piersi indyka 80 g, fasolka szparagowa 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
Podwieczorek |
Tapioka na mleku z granatem i prażonymi wiórkami kokosowymi 200 ml, herbatniki 5 g, herbata owocowa 200 ml Alergeny: 1,7 |
WTOREK, 19.11.2024r | |
Śniadanie |
Chleb królewski, chleb żytni 40 g z masłem 5 g, serek kremowy 15 g, wędlina 15 g, pomidor 25 g, rukola 5 g, dżem 5 g (stół szwedzki), bawarka 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 220 ml, mandarynka 80 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa meksykańska z pieczoną papryką i kaszą jaglaną posypana świeżą kolendrą 220 ml, pierogi z jagodami polane jogurtem greckim 120 g, woda z cytryną 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
Podwieczorek |
Chleb wieloziarnisty z masłem 40 g, pasta z tuńczyka 35 g, mix warzyw 35 g, herbata z imbirem i miodem 200 ml Alergeny: 1,3,4,7 |
ŚRODA, 20.11.2024r | |
Śniadanie |
Bułka kukurydziana 40 g z masłem 5 g, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 25 g, ogórek świeży 25 g, płatki żytnie na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 200 ml, kaki 80 g Alergeny: 1,3,7 |
Obiad |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, pieczona kaczka w owocach 80 g, buraczki na ciepło 100 g, ryż jaśminowy 100 g, kompot 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Placuszki z kaszy mannej z rodzynkami (wyrób własny) 120 g, kakao 200 ml Alergeny: 1,7 |
CZWARTEK, 21.11.2024r | |
Śniadanie |
Chleb orkiszowy, chleb z ziarnami 40 g z masłem 5 g, wędlina 15 g, ser żółty 15 g, pomidor 20 g, papryka 25 g, roszponka 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kawa 200 ml II ŚNIADANIE Mus owocowy 100 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Rosół z makaronem posypany lubczykiem 220 ml, mięso wołowe kręcone w sosie śmietanowym 80 g, marchewka mini na parze 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, woda z limonką 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
Podwieczorek |
Sałatka owocowa 120 g, chrupki kukurydziane 5 g, herbata ziołowa 200 ml Alergeny: 1,7 |
PIĄTEK 22.11.2024r | |
Śniadanie |
Grahamka 40 g z masłem 5 g, pasta z pieczonego kurczaka z czosnkiem 25 g, ogórek kiszony 25 g, kiełki 5 g, płatki ryżowe na mleku z daktylami 200 ml II ŚNIADANIE Mięta 200 ml, gruszka 80 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa szczawiowa z jajkiem 200 ml, pieczona polędwica z dorsza 80 g, surówka Colesław 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Koktajl mleczny z mango 200 ml, wafle ryżowe 5 g Alergeny: 1,7 |