27 Sobota
banner1

Przedszkole nr 253 „Akademia Pana Kleksa”

ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel. 22 836 79 13 fax 22 877 32 09
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

 

Jadłospis


  PONIEDZIAŁEK, 15.07.2024r

Śniadanie

Bułka tyrolska 40 g z masłem 5 g, szynka gotowana 35 g, pomidor 25 g, sałata 5 g, owsianka na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE:

Melisa 200 ml, banan 80 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami posypana natką pietruszki 220 ml, kotlet mielony 80 g, surówka ze świeżego ogórka i rzodkiewki 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Tapioka na mleku z prażonymi wiórkami kokosowymi i musem brzoskwiniowym 200 ml, herbatniki 5 g

Alergeny: 1.7


  WTOREK, 16.07.2024r
Śniadanie

Chleb królewski, chleb mazowiecki 40 g z masłem 5 g, serek kremowy 15 g, wędlina 15 g, ogórek 25 g, papryka 25 g, dżem 5 g (stół szwedzki), bawarka 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata owocowa 220 ml, arbuz 80 g

Alergeny: 1.7

Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, risotto z mięsem drobiowym i warzywami 210 g, woda z pomarańczą 200 ml

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek 

Zapiekanka z serem mozzarella i ziołami 120 g, mix warzyw 25 g, kawa zbożowa 200 ml

Alergeny: 1,7

  ŚRODA, 17.07.2024r
Śniadanie

Grahamka 40 g z masłem 5 g, pasta śniadaniowa ze szczypiorkiem 25 g, rzodkiewka 5 g, kiełki 5 g, płatki jaglane na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Smoothie z jarmużem 220 ml

Alergeny: 1,3,7

Obiad

Zupa zacierkowa z natką pietruszki 220 ml, pieczony schab w sosie śmietanowym 80 g, marchewka z groszkiem 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, kompot 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Twarożek czekoladowy (wyrób własny) 120 g, biszkopty 5 g, herbata z cytryną 200 ml

Alergeny: 1,7


  CZWARTEK, 18.07.2024r
Śniadanie

Chleb cebulowy, chleb z ziarnami 40 g z masłem 5 g, wędlina 15 g, ser żółty 15 g, pomidor 20 g, rukola 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kakao 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata owocowa 200 ml, kiwi 80 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki 220 ml, duszona pierś z indyka 80 g, fasolka szparagowa 100 g, kluski śląskie (wyrób własny) 100 g, woda z limonką 200 ml

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek

Koktajl mleczno-bananowy 200 ml, wafle ryżowe 5 g

Alergeny: 7


  PIĄTEK 19.07.2024r
Śniadanie

Kajzerka 40 g z masłem 5 g, schab pieczony 25 g, papryka 25 g, kiełki 5 g, musli na mleku z suszonymi owocami 200 ml

II ŚNIADANIE

Mięta 200 ml, jabłko 80 g

Alergeny: 1.7

Obiad

Zupa gulaszowa z ziemniakami i natką pietruszki 200 ml, makaron świderki z jagodami polany jogurtem greckim 210 g, sok tłoczony 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Ślimak cynamonowy 80 g, mleko waniliowe 200 ml

Alergeny: 1.7

 
W salach dostępna jest woda źródlana. Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.
 
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
 
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
 
1 - Zboża zawierające gluten;
 
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
 
3 - Jaja i produkty pochodne;
 
4 - Ryby i produkty pochodne;
 
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
 
6 - Soja i produkty pochodne;
 
7 - Mleko i produkty pochodne;
 
8 - Orzechy;
 
9 - Seler i produkty pochodne;
 
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
 
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
 
12 -  Dwutlenek siarki;
 
13 - Łubin;
 
14 - Mięczaki
 
 

Kontakt

Przedszkole nr 253
„Akademia Pana Kleksa”
Dyrektor:
mgr Natalia Sztekler
 
ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel: 22 836 79 13
fax: 22 877 32 09
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.