21 Czwartek
banner1

Przedszkole nr 253 „Akademia Pana Kleksa”

ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel. 22 836 79 13 fax 22 877 32 09
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

 

Jadłospis


  PONIEDZIAŁEK, 18.11.2024r

Śniadanie

Bułka ziemniaczana 40 g z masłem 5 g, szynka gotowana 25 g, papryka 25 g, sałata 5 g, musli na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Melisa 200 ml, kalarepa 80 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki 220 ml, kotlet z piersi indyka 80 g, fasolka szparagowa 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek

Tapioka na mleku z granatem i prażonymi wiórkami kokosowymi 200 ml, herbatniki 5 g, herbata owocowa 200 ml

Alergeny: 1,7


  WTOREK, 19.11.2024r
Śniadanie

Chleb królewski, chleb żytni 40 g z masłem 5 g, serek kremowy 15 g, wędlina 15 g, pomidor 25 g, rukola 5 g, dżem 5 g (stół szwedzki), bawarka 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata owocowa 220 ml, mandarynka 80 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa meksykańska z pieczoną papryką i kaszą jaglaną posypana świeżą kolendrą 220 ml, pierogi z jagodami polane jogurtem greckim 120 g, woda z cytryną 200 ml

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek 

Chleb wieloziarnisty z masłem 40 g, pasta z tuńczyka 35 g, mix warzyw 35 g, herbata z imbirem i miodem 200 ml

Alergeny: 1,3,4,7

  ŚRODA, 20.11.2024r
Śniadanie

Bułka kukurydziana 40 g z masłem 5 g, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 25 g, ogórek świeży 25 g, płatki żytnie na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata owocowa 200 ml, kaki 80 g

Alergeny: 1,3,7

Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, pieczona kaczka w owocach 80 g, buraczki na ciepło 100 g, ryż jaśminowy 100 g, kompot 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Placuszki z kaszy mannej z rodzynkami (wyrób własny) 120 g, kakao 200 ml

Alergeny: 1,7


  CZWARTEK, 21.11.2024r
Śniadanie

Chleb orkiszowy, chleb z ziarnami 40 g z masłem 5 g, wędlina 15 g, ser żółty 15 g, pomidor 20 g, papryka 25 g, roszponka 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kawa 200 ml

II ŚNIADANIE

Mus owocowy 100 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Rosół z makaronem posypany lubczykiem 220 ml, mięso wołowe kręcone w sosie śmietanowym 80 g, marchewka mini na parze 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, woda z limonką 200 ml

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek

Sałatka owocowa 120 g, chrupki kukurydziane 5 g, herbata ziołowa 200 ml

Alergeny: 1,7


  PIĄTEK 22.11.2024r
Śniadanie

Grahamka 40 g z masłem 5 g, pasta z pieczonego kurczaka z czosnkiem 25 g, ogórek kiszony 25 g, kiełki 5 g, płatki ryżowe na mleku z daktylami 200 ml

II ŚNIADANIE

Mięta 200 ml, gruszka 80 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa szczawiowa z jajkiem 200 ml, pieczona polędwica z dorsza 80 g, surówka Colesław 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Koktajl mleczny z mango 200 ml, wafle ryżowe 5 g

Alergeny: 1,7

 
W salach dostępna jest woda źródlana. Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.
 
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
 
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
 
1 - Zboża zawierające gluten;
 
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
 
3 - Jaja i produkty pochodne;
 
4 - Ryby i produkty pochodne;
 
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
 
6 - Soja i produkty pochodne;
 
7 - Mleko i produkty pochodne;
 
8 - Orzechy;
 
9 - Seler i produkty pochodne;
 
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
 
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
 
12 -  Dwutlenek siarki;
 
13 - Łubin;
 
14 - Mięczaki
 
 

Kontakt

Przedszkole nr 253
„Akademia Pana Kleksa”
Dyrektor:
mgr Natalia Sztekler
 
ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel: 22 836 79 13
fax: 22 877 32 09
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.